Η Διεύθυνσις του καταστήματος σας παρουσιάζει τρρρρρρρρρρ τσαφ! τον λαχανόκηπο “Καλοκαίρι 2016″. Δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε και εσείς τον δικό σας ή αν δεν μπορείτε, να φυτέψετε μερικά κηπευτικά στο μπαλκόνι σας.
Από το σπορείο στη γη
Αφού μεγαλώσουν αρκετά τα φυτά μας μέσα στα αρχικά κυπελάκια όπου τα σπείραμε, ελέγχουμε αν έχουν βγάλει πολλές ρίζες. Αν ναι, τότε μπορούμε να τα μεταφυτέψουμε σε ένα λίγο μεγαλύτερο κυπελάκι πριν τα φυτέψουμε στο έδαφος του λαχανόκηπου. Αν πάλι δεν θέλουμε, δε χάλασε ο κόσμος. Απλά, στο λίγο μεγαλύτερο κυπελάκι, συγκρατούν περισσότερη υγρασία, θα μεγαλώσουν λίγο ακόμη και θα γίνουν πιο γερά για να βγουν στην κοινωνία – δηλαδή στο έδαφος του λαχανόκηπου.
Ξουτ ξουτ ζιζάνια
Επειδή με τη ζέστη και τα συχνά ποτίσματα είναι λογικό να γεμίσει ο μπαξές σου ζιζάνια, κοίτα να δεις πώς θα τα αποφύγεις (να τα αποφύγεις δεν εννοώ να τους πεις “αχ, λυπάμαι, έχω κανονίσει”, αλλά να μη χρειαστεί να τα δεις ούτε ζωγραφιστά). Θα στρώσεις πέεεερα ως πέρα γεωύφασμα ή ύφασμα εδαφοκάλυψης (όπως και να το ζητήσεις, το βρίσκεις εύκολα σε μαγαζιά με είδη κήπου και φυτώρια). Θα το στερεώσεις σε μερικά σημεία με πασσαλάκια, και θα κάνεις τετράγωνες τρύπες. Επίσης, το γεωύφασμα διατηρεί υγρό και δροσερό το έδαφος και δεν αφήνει την υγρασία να εξατμίζεται πολύ γρήγορα. Καλό κι αυτό, ε;
Φυτεύω και περιμένω τη σοδειά μου
Στις τρύπες που έφτιαξες θα φυτέψεις τα λαχανικά σου. Κοπριά μπορείς να ρίξεις είτε τοπικά στην κάθε τρυπούλα, είτε σε όοοολο το λαχανόκηπο και αμέσως μετά να τον φρεζάρεις (πριν βάλεις το ύφασμα προφανώς).
Θυμήσου: τις ντοματιές, ακόμη και τις “καθιστές” ποικιλίες (τις μη αναρριχώμενες δηλαδή), θα πρέπει να τις στερεώσεις σε πασσάλους, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν και να μην σπάσει ο κορμός τους. Για να τις δέσεις, χρησιμοποιείς το κατάλληλο ελάστικο κορδόνι δεσίματος, που δεν πληγώνει τα φυτά.
Σου άρεσαν οι φωτογραφίες; Λάτρεψες το κείμενο; Μην ξεχνάς ότι απαγορεύεται να τα αντιγράψεις χωρίς να αναφέρεις την ακριβή πηγή όπου τα βρήκες, δηλαδή το Κηπολόγιο, με το συγκεκριμένο url. Λεπτομέρειες εδώ.