Άρχισε αυτές τις μέρες το Κυνήγι Θησαυρού στους κήπους της Νέας Παραλίας. Συμμετέχουν σχολεία από όλη τη Θεσσαλονίκη. Το Κυνήγι Θησαυρού το οργανώνει ο σύλλογος Οι φίλοι της Νέας Παραλίας και κάθε μέρα διαφορετικοί εθελοντές του συλλόγου βοηθούν για να διεκπεραιωθεί το παιχνίδι και να περάσουν τα παιδιά καταπληκτικά.
Περνάν ωραία τα παιδιά;
Τα παιδιά κάνοντας μία πλούσια βόλτα στους κήπους καλούνται να λύσουν 20 γρίφους με θέμα τα φυτά και τις κατασκευές των κήπων. Στο τέλος έχουν μάθει όλοι φρέσκες πληροφορίες για τα φυτά και μικρά μυστικά των κήπων.
Ήδη έχουν συμμετέχει 3 τάξεις της Β’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Ασβεστοχωρίου και σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών “Ήταν η καλύτερη εκδρομήηηηη, περάσαμε τέλειααααα! Και μάθαμε τόσα πράγματα, χωρίς να κάνουμε μάθημα!”
Δε τα λέω εγώ, τα παιδιά το είπαν. Άλλωστε φαίνεται στις φωτογραφίες.
Στον Κήπο του Νερού γίνεται το σώσε με τις χελώνες και τα ψάρια! Όλοι τρελαίνονται και βγάζουν φωτογραφίες.
Να μη σας πω τι γίνεται μόλις μπαίνουμε στον Κήπο των Ρόδων: πατείς με πατώ σε ποιος θα πρωτοανέβει στην τσουλήθρα και πόσοι θα χωρέσουν στη σβούρα.
Στον Κήπο του Ήχου (μαθητής μπερδεύτηκε και μου είπε “Ο Κήπος της φασαρίας” και μου άρεσε πολύ η φαντασία του!) τα παιδιά μας έπαιζαν και μουσική πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.
Ποιος μπορεί να συμμετέχει;
Στο κυνήγι μπορούν να πάρουν μέρος τάξεις Γυμνασίου και Δημοτικού (μόνο οι 3 τελευταίες τάξεις). Το κόστος είναι 3 ευρώ / άτομο, και περιλαμβάνει το κόστος του έγχρωμου και γεμάτου φωτογραφίες φυτολογίου που δίνεται στους συμμετέχοντες. Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορούν να υποβάλουν οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί επικοινωνώντας με το Σύλλογο “Οι φίλοι της νέας παραλίας” μέσα email: filoi.neas.paralias@gmail.com.
Καθώς οι ημερομηνίες έχουν ήδη γεμίσει για μέχρι και τον Ιούνιο (σας λέω, γίνεται χαμός!) καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να το προγραμματίζουν από τώρα για το φθινόπωρο, οπότε και θα επαναληφθεί η διοργάνωση.
Ποιος κρύβεται πίσω από παιχνίδι;
Μα, ο σύλλογος “Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας”. Και τα δραστήρια μέλη του που συμμετέχουν και βοηθούν εθελοντικά ώστε να οργανώσουν τα τόσο συναρπαστικά αυτά παιχνίδια. Χωρίς τους εθελοντές – μέλη το παιχνίδι δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, θα το είχε πάρει το εύρηκα, θα είχε χαθεί στο χωροχρόνο. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στη Μάτα Ρόζη που μαστόρεψε τα μικρά ποιήματα – γρίφους. Αλλά και στον Κυριάκο Χατζηιωάνογλου που έκανε όλη την οργάνωση και επικοινωνία με τα σχολεία και είναι κάθε φορά παρών στο παιχνίδι χαμογελαστός.
Να, εδώ, ηλιοφωτισμένοι κάποιοι από τους εθελοντές, έτοιμοι να ξεναγήσουν τις ομάδες των παιδιών στους κήπους.
Σου άρεσαν οι φωτογραφίες; Λάτρεψες το κείμενο; Μην ξεχνάς ότι απαγορεύεται να τα αντιγράψεις χωρίς να αναφέρεις την ακριβή πηγή όπου τα βρήκες, δηλαδή το Κηπολόγιο, με το συγκεκριμένο url. Λεπτομέρειες εδώ.