Ο καλός ο κηπουρός στο λαχανόκηπο φαίνεται. Ο σωστός ο κηπουρός δε βασανίζεται όλο το καλοκαίρι τσαπίζοντας και βγάζοντας ζιζάνια γύρω από τα λαχανικά του. Είχε προνοήσει και έχει καλύψει την επιφάνεια του λαχανόκηπου με ύφασμα εδαφοκάλυψης και έτσι δεν πρόκειται να φυτρώσει ούτε ένας απρόσκλητος επισκέπτης. Και απλά ποτίζει τον λαχανόκηπο και κόβει τις ζουμερές ντοματούλες του. Σκέψου ότι τα αγριόχορτα όχι μόνο σου χαλάν τη μόστρα και πνίγουν τα κηπευτικά σου, αλλά πίνουν το πολύτιμο νερό τους και λειτουργούν εις βάρος του.
Θα χρειαστείς ένα ψαλίδι και ένα κομμάτι γεωύφασμα. Α, και έναν λαχανόκηπο. Αρχικά, στρώνεις το γεωύφασμα σε όλη την επιφάνεια και κόβεις μικρά τετράγωνα περίπου 20Χ20εκ. Προσοχή, δεν κόβεις και τις τέσσερις πλευρές. Αφήνεις τη μία πλευρά άκοπη και το κόβεις σαν παραθυράκι. Αυτό το κάνεις επειδή δε θέλεις να καταστρέψεις το γεωύφασμα τελείως γιατί μπορεί να το χρειαστείς κάπου αλλού την επόμενη φορά και δε θέλεις να είναι γεμάτο τετράγωνες τρύπες. Και αφού το κόψεις, δίπλωσέ το προς τη μέσα πλευρά. Να, δες.
Αφού κόψεις τα παραθυράκια σου, σκάψε μέσα στο κάθε ένα μικρή λακουβίτσα και φύτεψε το φυτό σου. Να, εμείς εδώ φυτέψαμε πιπεριές για τηγάνι. Παραπέρα φυτέψαμε ντοματιές, κολοκυθιές, καρπουζιές, αγγουριές και πιπεριές Φλωρίνης και για γεμιστά.
Ακόμη κι αν έχεις κάνει ήδη τις φυτεύσεις σου (λογικά τις έχεις κάνει) μπορείς απλά να στρώσεις γεωύφασμα στους διαδρόμους ανάμεσα στα φυτά. Πάλι κέρδος θα έχεις. Θυμήσου ότι όπως και να στρώσεις το γεωύφασμα θα πρέπει τουλάχιστον στις 4 γωνίες να το στερεώσεις με κάποιο βαρύ αντικείμενο (καμιά πέτρα, ένα κλειδοκύμβαλο, ένα αμόνι ή ένα τρακτέρ). Αλλιώς μπορεί να το πάρει ο αέρας και να το πάει σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη, που κανέναν δε ξέρουμε και κανείς δε μας ξέρει.
Σου άρεσαν οι φωτογραφίες; Λάτρεψες το κείμενο; Μην ξεχνάς ότι απαγορεύεται να τα αντιγράψεις χωρίς να αναφέρεις την ακριβή πηγή όπου τα βρήκες, δηλαδή το Κηπολόγιο, με το συγκεκριμένο url. Λεπτομέρειες εδώ.