Όλοι έχουμε στο νοικοκυριό μας κατσαρολικά (κατσαρόλες, τηγάνια, φριτέζες, πλακερά, σαχανάκια και άλλα τέτοια τεντζερικά) τα οποία φθείρονται και δεν είναι κατάλληλα πλέον για χρήση. Και; Τι θα απογίνουν; Θα τα πετάξουμε στα σκούπιδια; Να τα ρίξουμε στον Καιάδα, επειδή δηλαδή δε θα μας ξαναφτιάξουν ποτέ ζεστό φαγητάκι; Αν δε τα στείλεις ανακύκλωση, μπορείς να τα αξιοποιήσεις στο μπαλκόνι σου. Γλάστρα από παλιά κατσαρόλα όπως λέει και τίτλος. Επειδή, γιατί όχι.
Καλά, δε μιλάμε και για πυρηνική φυσική. Απλά μια ιδέα μου ήρθε και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας φίλοι, αναγνώστες, συνοδοιπόροι και συγκηπουροί. Τα πράγματα έχουν ως εξής: παίρνεις το κατσαρολικό που σου είναι πλέον άχρηστο. Να, εδώ έχουμε μία κατσαρόλα που εκτελούσε χρέη φριτέζας. Αλλά, χάλασε η επίστρωσή της, και της έσπασε και το ένα χερουλάκι.
Παίρνεις, λοιπόν, το κατσαρόλι και το γεμίζεις με χώμα.
Και παίρνεις τους βολβούς της επιλογής σου. Αν πάρεις βολβούς αυτή την εποχή, μπορεί να έχουν ήδη πετάξει στις κορυφές τους. Όπως ακριβώς βλέπεις και στην φωτογραφιά από κάτω. Αλλά, δεν πειράζει να είναι και λιγουλάκι φυτρωμένος. Εδώ βλέπεις βολβούς από ζουμπούλια.
Και, μάντεψε! Σκεπάζεις όλη την επιφάνεια με χώμα, μέχρι να καλυφτούν οι βολβοί σου. Και ποτίζεις.
Μετά από λίγο καιρό θα δεις να εμφανίζονται τα φύλλα από τους βολβούς. Τζα!
Βγάλε προσεκτικά έναν βολβό από το χώμα να δεις τις ρίζες του (μη σκιάζεσαι, δεν παθαίνει τίποτε.) Ξαναβάλτον μετά στη θέση του.
Θα περιμένω εδώ ήσυχα και υπομονετικά και θα σας ενημερώσω όταν μεγαλώσουν τα βολβουδίνια και ανθίσουν.
UPDATE
Οι βολβοί μεγάλωσαν και τα ζουμπούλια άνθισαν!
Σου άρεσαν οι φωτογραφίες; Λάτρεψες το κείμενο; Μην ξεχνάς ότι απαγορεύεται να τα αντιγράψεις χωρίς να αναφέρεις την ακριβή πηγή όπου τα βρήκες, δηλαδή το Κηπολόγιο, με το συγκεκριμένο url. Λεπτομέρειες εδώ.