Ναι, κάνει κρύο στην Ελλάδα
Όπου κι αν ακούσεις αυτές τις μέρες τον καιρό θα σε βομβαρδίσουν με τίτλους όπως “πολικές θερμοκρασίες”, “στα λευκά η Ελλάδα”. Όλοι αυτοί που ανακοινώνουν τέτοιους μεγαλεπίβολους τίτλους δεν έχουν ιδέα ότι πολικές θερμοκρασίες έχει στο Γιακούτσκ, όπου η ψηλότερη θερμοκρασία είναι -35 και η χαμηλότερη -47 αυτή την εποχή. Θα πάρω κανέναν Γιακουτσκιανό να του πω: “Εεε, Ταβάρις, έχουμε πολικές θερμοκρασίες” και θα γελάει μια ζωή. Άκουσον άκουσον: κρύο στην καρδιά του Γενάρη.
Εσύ, βέβαια, που ξέρεις ότι το χειμώνα κάνει κρύο και που διαβάζεις Κηπολόγιο, έχεις προετοιμαστεί και έχεις προστατεύσει τα φυτά σου από το κανονικό χειμωνιάτικο κρύο που επικρατεί. Είχες διαβάσει πέρσι ποια φυτά αντέχουν στο κρύο και ποια όχι και είχες δει πώς να σκαρώσεις στο μπαλκόνι το δικό σου χειροποίητο θερμοκήπιο.
Φτιάξαμε το θερμοκήπιο της σεζόν “Χειμώνας 2016″
Έτσι και φέτος το Κηπολόγιο μάζεψε σε μία γωνιά όοοολα τα γλαστράκια γλαστρούδια και τα μάντρωσε στο ζεστό ζεστό θερμοκηπιάκι στο μπαλκόνι. Ρίξε μια ματιά τι συμβαίνει μέσα στο θερμοκήπιο, όπου τα πράγματα είναι λιγάκι σφιχταγκαλιασμένα και θέλεις έναν σούπερ ευρυγώνιο φακό για να χωρέσει κάτι στη φωτογραφία. Επομένως, συμπαθάτε μας για τις όχι τόσο καλές φωτογραφίες, αλλά προσπαθούσα να τις βγάλω σφηνωμένη ανάμεσα στις γλάστρες.
Μέσα σε όλα άνθισε και το Mother of Thousand ή Kalanchoe daigremontiana. Κοίτα τι όμορφα καμπανολούλουδα που κάνει!
Μέσα στο θερμοκήπιο βάλαμε ένα πιο μικρό θερμοκηπιάκι με ράφια, και διασφαλίσαμε ακόμη καλύτερα ότι δε θα κρυώσουν κάποια πιο ευαίσθητα παχύφυτα.
Αυτά τα νέα, φίλοι μου, από το καλά σφαλισμένο και γεμάτο ζέστη και θαλπωρή θερμοκήπιο. Σκέψου ότι δεν είναι δα και τίποτε δύσκολο να φτιάξεις και εσύ ένα για να ξεχειμωνιάσουν αγκαλιασμένα και αγαπημένα τα φυτά σου. Μάθε πώς μπορείς να γνωρίζεις όλο το 24ωρο από το κινητό σου τι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας επικρατούν εκεί μέσα!
Σου άρεσαν οι φωτογραφίες; Λάτρεψες το κείμενο; Μην ξεχνάς ότι απαγορεύεται να τα αντιγράψεις χωρίς να αναφέρεις την ακριβή πηγή όπου τα βρήκες, δηλαδή το Κηπολόγιο, με το συγκεκριμένο url. Λεπτομέρειες εδώ.